Therapiehond Violet

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 14:33

Afgelopen weekend kwam zorghond Sam in het nieuws omdat hij als eerste aan het werk gaat in de jeugdzorg. In het Ikigai-team hebben wij ook een trouwe viervoeter, namelijk Violet. Zij ondersteunt en stimuleert kinderen en jongeren bij Tamara, onze kinder- en jongerentherapeut.

 

De aanwezigheid van Violet zorgt ervoor dat moeilijke thema’s bespreekbaar worden. Violet werkt stress- en emotieregulerend. Dit doet ze door knuffels en likjes te geven, bovendien zoekt ze  nabijheid  op momenten dat kinderen en jongeren stress en spanning ervaren. Violet zal haar neus tegen het hand of de arm van het kind duwen als ze op zoek gaat naar verbinding.

 

Ook helpt ze introverte of angstige kinderen sneller openbloeien en gaat ze graag mee op stap tijdens de sessies wandeltherapie. 

Violet oordeelt niet en brengt rust in de praktijk. Dit vanaf het moment wanneer er iemand in de wachtzaal komt. Ze komt een kijkje nemen in de wachtzaal en wanneer er spanning of stress aanwezig is gaat ze bij het kind of jongere liggen. De ideale ijsbreker om een sessie te starten! 

Tijdens oudergesprekken of gezinsbegeleiding ervaren ouders dit ook als een meerwaarde. 

 

Wist-je-datje:

Violet is een raszuivere Golden Retriever en komt van bij een kweker met ervaring. Ze onderging een algemene screening waar ze hoog scoorde op sociale vaardigheden. Dit maakt dat ze in aanmerking kwam als therapiehond. Violet ging ook vaak mee naar shows om haar prestaties te tonen zodat haar baasje de nodige labels kon ontvangen.

Violet is een zorghond in opleiding en gaat nog wekelijks naar school.
Om haar skills in te oefenen gaat ze 1 dag per week mee naar campus Impuls, een school voor jongeren met autisme.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.