Therapiehond Violet

Afgelopen weekend kwam zorghond Sam in het nieuws omdat hij als eerste aan het werk gaat in de jeugdzorg. In het Ikigai-team hebben wij ook een trouwe viervoeter, namelijk Violet. Zij ondersteunt en stimuleert kinderen en jongeren bij Tamara, onze kinder- en jongerentherapeut.

Lees meer »

Wat is jouw liefdestaal?

Valentijn is net achter de rug. Een dag die vele koppels samen vieren door elkaar  extra aandacht te geven, uit eten te gaan of het gezellig te maken. Voor anderen is dit dan weer een dag die ze minder graag zien komen. Het motto van velen is dat de liefde elke dag zou moeten gevierd worden. Daar zit zeker een waarheid in, maar hoe doe je dit concreet? Het is natuurlijk niet haalbaar om elke dag je liefde te verklaren aan de andere met toeters en bellen. Het zit ‘m dan ook in de kleine dingen...

Lees meer »

Verbinding tijdens de feestdagen

Iedereen beleeft de feestdagen anders. Sommigen ervaren stress door alle sociale verplichtingen, de pakjeszoektocht, vele prikkels, organisatorische uitdagingen, … Anderen ervaren dit als een warme periode waar ze gezellig met hun dierbaren tijd kunnen doorbrengen. Nog een andere groep ervaart eenzaamheid, om verschillende redenen: een kleinere familie, gemis van een overledene, een discussie die hen weghoudt bij geliefden, … Er zijn ook voldoende mensen die niet echt getriggerd worden door de feestdagen.  Het zijn voor hen dagen net als alle andere dagen in het jaar. Waarschijnlijk vergeet ik nog andere groepen, maar in bovenstaande groepen herkennen we vaak wel al een aantal mensen die we persoonlijk kennen.

Lees meer »